Щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

28 авг, 10:17

ДПІ у Кіровському районі  м. Дніпропетровська нагадує громадянам – власникам житлової нерухомості, що відповідно до норм Податкового Кодексу України до 1 липня власникам нерухомості було вручено податкове повідомлення – рішення, в якому зазначена сума та реквізити для сплати податку на нерухоме майно. Сума податку була розрахована за звітний 2014 рік.
Громадяни повинні сплатити суму податку вказану у повідомленні протягом 60 днів з дня вручення документу на оплату. У 2015 році граничний строк сплати податку на нерухомість – 28 серпня 2015 року.
Зазначаємо, що у разі виявлення розбіжностей між даними фіскального органу та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, робиться перерахунок та вручається нове податкове повідомлення-рішення. Для цього платнику необхідно звернутися до податкової інспекції, мешканці Кіровського району звертаються за адресою: м. Дніпропетровськ , вул. Горького ,22 кім.19.
Нагадаємо, що у поточному році громадяни сплачують податок на нерухомість за звітний 2014 рік в такому порядку:
-  у період з 1 січня по 31 березня 2014 року – за житлову площу;
- у період з 1 квітня по 31 грудня 2014 року – за загальну площу об'єктів житлової нерухомості.
Окрім того, повідомляємо, що для фізичних осіб при нарахуванні даного податку передбачені пільги.
Пільгу може мати кожен громадянин у власності якого, перебуває житлова нерухомість: квартира чи будинок, або квартира і будинок разом, якщо власник цієї житлової нерухомості не використовує своє житло у комерційних цілях (здавання в оренду, лізинг, використання у підприємницькій діяльності) . Так, база оподаткування об'єкта /об 'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи – платника податку, зменшується:
• для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 120 м.кв;
• для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 250 м.кв;
• для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – на 370 м.кв.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/198489.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua