Студент-«контрактник» може повернути кошти за навчання

07 сен, 08:17

Як розповів начальник управління  ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська Оксана Баькіна: «отримати податкову знижку за навчання може або студент ВУЗу чи технікуму, або його батьки. Головне, щоб вони офіційно отримували заробітну плату та сплачували з неї податок на доходи фізичних осіб».
«Механізм відшкодування – простий. Для отримання коштів від держави громадянину необхідно заповнити декларацію про свої доходи та надати її до податкової інспекції. Якщо виникають запитання, проконсультуватися можна у інспектора. Водночас, громадянин повинен мати документи, що підтверджують факт сплати коштів, а також договір на навчання»,- повідомила посадовець.
Документи разом із декларацією необхідно подати до Центру обслуговування платників ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська, що знаходиться за адресою: м. Дніпропетровськ , вул. Горького ,22
У декларації необхідно вказати розрахунковий рахунок, на який декларант бажає отримати кошти. У податковій інспекції перевіряють дані  і протягом 60 діб громадянину повертають кошти.
Варто нагадати, що платник податків, який навчається в декількох навчальних закладах України, також має право скористатися податковою знижкою за навчання. Водочас, Податковим кодексом України не передбачено права на податкову знижку в частині витрат у вигляді суми коштів, сплачених на користь закордонних закладів освіти.
 І головне! Не проґавте таку можливість, адже компенсація податкової знижки – 2014 не переноситься на наступний 2016 рік. Це можна зробити лише у цьому – 2015 році.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/198803.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua