Взяття на облік осіб, які здійснюють операції з товарами проводиться одноразово

07 сен, 12:05

ДПІ у Дарницькому районі повідомляє, що набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 15.06.2015 року №552 «Про затвердження порядку обліку осіб, які здійснюють операції з товарами».

Таким чином, з 31 серпня взяття на облік осіб, які здійснюють операції з товарами, проводиться одноразово у відповідному підрозділі будь-якої митниці за зверненням таких осіб (у тому числі online) або при першому здійсненні такими особами операцій з товарами.

Форму заяви (ф. № 1-ЗЕД) про взяття на облік особи, яка здійснює операції з товарами, скорочено з трьох сторінок до однієї. При цьому  виключено норму щодо надання копій реєстраційних та статутних документів. Відмінено картку обліку осіб, які здійснюють операції з товарами. Запроваджено витяг із реєстру осіб, які здійснюють операції з товарами, який видається або надсилається поштою та також може бути направлений на електронну адресу.

Водночас встановлено, що дійсні на дату набрання чинності Наказом №552 картки обліку осіб, які здійснюють операції з товарами, застосовуються як витяги із реєстру осіб, які здійснюють операції з товарами, до внесення змін до такого реєстру щодо відомостей, які зазначені у картці обліку осіб чи отримання витягу із реєстру. 

Одночасно втратив чинність наказ Міністерства фінансів України №634 від 30.05.2015 року

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/198828.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua