Які особи (юридичні, фізичні, постійні представництва нерезидентів) можуть здійснювати торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами?

07 сен, 12:08

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві повідомляє, що згідно з статті 15 Закону № 481 роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.

Згідно із статті 15 Закону № 481 імпорт, експорт і оптова торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами можуть здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності за наявності ліцензій. Роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.

У разі, якщо суб’єкт господарювання здійснює оптову торгівлю алкогольними напоями або тютюновими виробами через філію (яка не є юридичною особою), інформація про місцезнаходження філії та її ідентифікаційний код зазначаються в додатку до ліцензії. Додаток видається за заявою суб’єкта господарювання, до якої додається копія довідки про включення філії до ЄДРПОУ з присвоєним їй ідентифікаційним кодом, засвідчена нотаріально або органом, який видав оригінал документа, або посадовою особою органу ліцензування (статті 18 Закону № 481).

Таким чином, виробництво, імпорт, експорт, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами мають право здійснювати виключно суб’єкти господарювання всіх форм власності (юридичні особи чи фізичні особи – підприємці) за умови отримання ліцензії на право провадження відповідного виду діяльності.

При цьому у разі, якщо оптова торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами здійснюється через філію (яка не є юридичною особою), інформація про місцезнаходження філії та її ідентифікаційний код зазначаються в додатку до ліцензії, виданої юридичній особі (суб’єкту господарювання).

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/198833.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua