Правила переміщення міжнародних поштових та експрес-відправлень

09 сен, 08:30

Згідно із ч. 1 ст. 233 Митного кодексу України при переміщенні (пересиланні) міжнародних поштових та експрес-відправлень через митний кордон України забезпечення сплати митних платежів, передбачене розділом X МКУ, не застосовується.     

Ввезення експрес-перевізником міжнародних експрес-відправлень на митну територію України або їх вивезення за межі цієї території через пункти пропуску, розташовані у міжнародних аеропортах, а також їх перевантаження здійснюються безпосередньо під бортом повітряного судна або з зони митного контролю пункту пропуску. Перевантаження здійснюється в присутності посадової особи контролюючого органу та відповідних службових осіб аеропорту та перевізника (ч.2 ст.233 Митного кодексу України).     

Контролюючий орган, у зоні діяльності якого розташований пункт пропуску через державний кордон України, здійснює пропуск вантажу експрес-перевізника на митну територію України на підставі поданого експрес-перевізником єдиного транспортного документа, який одночасно є документом контролю доставки з пункту пропуску через державний кордон України до центральної сортувальної станції, та направляє його під митним контролем до контролюючого органу призначення (ч.3 ст.233 Митного кодексу України).     

У пункті пропуску через державний кордон України до товарів, які переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, заходи нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності та види контролю, зазначені у ч.1 ст. 319 МКУ, не застосовуються. Пропуск таких товарів через митний кордон України здійснюється в найкоротший строк (ч.4 ст.233 Митного кодексу України).     

Міжнародні поштові (крім тих, що переміщуються через територію України транзитом) та експрес-відправлення переміщуються через митний кордон України після здійснення митного контролю і митного оформлення товарів, що знаходяться в цих відправленнях (ч.7 ст.233 Митного кодексу України).     

Митний контроль і митне оформлення товарів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України в міжнародних поштових відправленнях, здійснюються в місцях міжнародного поштового обміну, які визначаються операторами поштового зв’язку за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування і реалізує державну політику у сфері надання послуг поштового зв’язку, та центральним органом виконавчої влади, що забезпечуєформування та реалізує державну податкову і митну політику, або за місцем розташування (проживання) одержувача або відправника (ч.13 ст.233 МКУ).

Митний контроль і митне оформлення товарів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України в міжнародних експрес-відправленнях, здійснюються в центральних (регіональних) сортувальних станціях або за місцем розташування (проживання) одержувача (відправника) (ч.14 ст.233 МКУ).

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/198914.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua