Платники Нікопольщини сплатили понад 13 мільйонів гривень акцизного податку

09 сен, 10:06

Як зазначив перший заступник Нікопольської ОДПІ Володимир Малиновський, на обліку є 247 суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з продажу підакцизних товарів. Надходження акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів з початку року складають понад 13 мільйонів гривень.

На території обслуговування Нікопольської ОДПІ зареєстровано 16 платників (6 платників на території Нікопольського району та 10 платників на території міста Нікополь), що здійснюють реалізацію бензинів моторних, інших нафтопродуктів (легких, середніх та важких дистилятів), скрапленого газу, речовин, що використовуються як компоненти моторних палив, палива моторного альтернативного (АЗС, АГЗК, АГНКС).

З метою повного охоплення суб’єктів господарювання декларуванням, організації належного контролю за супроводженням, запобігання мінімізації надходжень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів та наповнення місцевого бюджету, Нікопольською ОДПІ запрошуються платники, які декларують незначні суми акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів для проведення співбесід.

Фахівцями податкової проведено 14 перевірок з питань додержання суб’єктами господарювання вимог, встановлених законодавством України, які є обов’язковими до виконання при здійсненні оптової і роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами, за результатами яких застосовано фінансових санкцій більше 101 тис.грн., з яких надійшло до бюджету майже 50 тис.грн.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/198929.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua