Підприємець – платник єдиного податку має право здійснювати зовнішньоекономічну діяльність

09 сен, 13:51

Оболонська ДПІ інформує, що підприємець самостійно обирає спрощену систему оподаткування, якщо він відповідає вимогам, встановленим Податковим кодексом України, та реєструється платником єдиного податку в установленому порядку.

Пунктом 291.5 статті 291 ПКУ визначені види діяльності, здійснюючи які фізичні особи – підприємці не можуть бути платниками єдиного податку.

Зовнішньоекономічна діяльність – це діяльність суб’єктів господарської діяльності України та іноземних суб’єктів господарської діяльності, побудована на взаємовідносинах між ними, що має місце як на території України, так і за її межами.

Діяльність у сфері зовнішньоекономічної діяльності у переліку видів діяльності, які не дають права фізичним особам – підприємцям бути платниками єдиного податку, відсутня.

Тому, фізичні особи, які мають постійне місце проживання на території України, мають право здійснювати зовнішньоекономічну діяльність, якщо вони зареєстровані як підприємці, за умови, якщо ними не здійснюються види діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему.

ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/198965.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua