Литовські митники допоможуть Україні з реформами

10 сен, 11:45

1 вересня 2015 року відбулася зустріч  голови Державної фіскальної  служби Романа Насірова з делегацією  Митного департаменту при Міністерстві фінансів Литовської Республіки. Її візит до відомства в рамках надання технічної допомоги українській митниці триватиме до кінця поточного тижня.

На зустрічі йшлося про заходи, що сприятимуть вирішенню низки актуальних питань, що стоять перед ДФС, зокрема в частині визначення митної вартості, повноцінного запровадження інституту уповноваженого економічного оператора. „Наша мета – не наздоганяти європейські країни, а шляхом постійного вдосконалення діяльності служби застрибнути на ту сходинку розвитку, де вони знаходяться зараз”, - підкреслив Роман Насіров.

Очікується, що співпраця з Литвою буде особливо плідною за напрямами боротьби з корупцією і приведення стандартів роботи української митниці до європейських, а також запровадження електронних сервісів. При цьому основним завданням у сфері протидії корупції українські фіскали вбачають максимальну електронізацію різних сервісів.

У свою чергу, заступник генерального директора Митного департаменту при Міністерстві фінансів Литовської Республіки Альгіс Цибулскас запевнив, що литовська сторона прагне бути якомога більш корисною для українських колег, адже Україна за останні роки дуже змінилася і має всі шанси стати успішною європейською державою.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199002.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua