Виїжджаєте за кордон - не забудьте подати декларацію

11 сен, 10:03

ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська звертає увагу бажаючих виїхати за територію України на те, що громадяни - резиденти, які перетинають кордон з метою переселення та проживання в іншій країні, зобов’язані подати до територіального органу Державної фіскальної служби України за місцем свого проживання декларацію про майновий стан і доходи. Така декларація подається не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.
Обов’язок щодо подання податкової декларації платниками податку-резидентами, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, визначено п.179.3 ст.179 Податкового кодексу України. Декларація громадянами складається  за формою, затвердженою наказом Міндоходів від 11.12.2013 № 793 "Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи" та заповнюється  у відповідності до наведеної інструкції.
У свою чергу, орган ДФС після надходження такої декларації зобов’язаний перевірити визначене податкове зобов’язання, сплату належної суми податку (при наявності) і видати довідку про таку сплату та про відсутність податкових зобов’язань.
Мешканцям району  адміністративну послугу по наданню зазначеної довідки пропонує Центр обслуговування платників ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська.
       Звертаємо увагу фізичних осіб - платників податку - резидентів, які виїжджають за кордон на  постійне місце проживання, що довідка  дійсна протягом  60 календарних днів з дати її видачі за наявності документа, що  посвідчує особу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199036.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua