Держфінінспекція виявила порушень на понад 17 млн грн під час ревізії Українського фонду підтримки підприємництва

11 сен, 10:24

Під час ревізії Українського фонду підтримки підприємництва (Фонд) фахівці Держфінінспекції виявили порушення фінансової дисципліни на суму понад 17 млн грн. Ревізія фінансово-господарської діяльності Фонду охопила період із червня 2011 року по червень 2015 року.

Так, держфінінспектори з’ясували, що керівництво Фонду не забезпечило повернення товариством з обмеженою відповідальністю "Газотрон-Влатава" державної фінансової підтримки майже на 1 млн грн.

Також під час ревізії виявлено порушення 63-ма позичальниками (суб'єктами малого підприємництва) термінів сплати основної суми мікрокредитів на загальну суму 772 тис. грн і невиплати ними ж відсотків за користування цими кредитами й пені за прострочення термінів повернення боргу. Як наслідок, Фонд недоотримав доходів через вилучення з обороту коштів, які не були повернені на час проведення ревізії (основна сума кредитів) та не виплачені взагалі (відсотки та пеня).

Крім того, Фонд надавав фінансову державну підтримку суб’єктам малого підприємництва, які не мали права на її отримання; не контролював цільове використання коштів державної фінансової підтримки, ефективність впровадження бізнес-планів та не забезпечував своєчасного повернення коштів (не нараховував боржникам відповідних штрафів і пені, не звертався до судів з відповідними заявами). Загальна сума вказаних порушень становила близько 16 млн грн.

Таким чином, Фонд не виконував своїх основних обов’язків з підтримки малого та середнього підприємництва в Україні.

Матеріали  ревізії передані правоохоронним органам.

Довідково. Основною функцією Українського фонду підтримки підприємництва є сприяння реалізації державної політики у сфері розвитку малого і середнього підприємництва шляхом залучення та ефективного використання фінансових ресурсів, фінансування цільових програм та проектів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199048.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua