Податкову знижку на навчання можна отримати до кінця року

15 сен, 09:52

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що громадяни України, які є платниками податку на доходи фізичних осіб і в 2014 році платили за своє навчання або навчання члена своєї сім'ї першого ступеня споріднення, мають право на податкову знижку.

Такі громадяни можуть повернути собі з бюджету суму витрачених коштів за навчання, але не більш ніж 15%.

Для отримання такої знижки необхідно до 31 грудня 2015 року включно, тобто протягом всього 2015 року, подати до територіального органу Державної фіскальної служби за місцем проживання річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Платнику податку необхідно мати документи, що підтверджують суми коштів сплачених за навчання. До переліку таких документів входять квитанції, фіскальні або товарні чеки, касові ордери на прибуток, договір з навчальним закладом, довідка про отримані у звітному році доходи, документи, що підтверджують ступінь споріднення (паспорт, свідоцтво про народження).

Розрахунок сум податку до повернення платник податку повинен зробити самостійно. При цьому обов'язково платник податку має заповнити розділи I, II та V річної податкової декларації та додаток 6 до цієї декларації.

Правом на податкову знижку не можуть скористатися самозайняті особи, зокрема, суб'єкти підприємницької діяльності та особи, що здійснюють незалежну професійну діяльність по доходах від такої діяльності, а також військовослужбовці, які одержують не заробітну плату, а грошове утримання.

Сума коштів, яка підлягає поверненню платнику податку за наслідками податкової декларації за 2014 рік, зараховується на банківський рахунок платника податку протягом 60 календарних днів після подання такої декларації.

Якщо до кінця 2015 року ви не скористаєтеся правом на нарахування податкової знижки за наслідками 2014 року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199157.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua