Від сьогодні Казначейство починає оприлюднювати інформацію про платіжні транзакції

16 сен, 09:07

Затверджено порядок оприлюднення.

Фахівці ДПІ у Голосіївському районі повідомляють, що постановою № 676 від 14 вересня 2015 року Кабмін затвердив Порядок оприлюднення на єдиному веб-порталі використання публічних коштів інформації про платіжні транзакції на єдиному казначейському рахунку.

Інформацію про проведені органами Казначейства платіжні транзакції у випадку, коли на неї не поширюються обмеження, передбачені законодавством, оприлюднюється на веб-порталі способом, який надає можливість користувачам здійснювати пошук даних про операції з руху коштів на рахунках державного та місцевих бюджетів, фондів загальнообов'язкового державного соцстрахування та інших даних.

Технологічний формат інформації про платіжні транзакції для використання сервісів інтеграції визначається Мінфіном.

Інформація про платіжні транзакції оприлюднюється на веб-порталі в он-лайн режимі після закриття операційного дня з використанням відповідних сервісів інтеграції веб-порталу.

Роз'яснення по суті платіжних транзакцій, розміщені на веб-порталі, надаються власниками рахунків (розпорядниками, одержувачами бюджетних коштів та іншими клієнтами).

Для забезпечення пошуку інформації про платіжні транзакції і відображення інформації в доступній для користувачів формі на веб-порталі розміщуються технологічні довідники, власником яких є Казначейство. Казначейство забезпечує актуалізацію довідників шляхом розміщення змін до них на веб-порталі. Вичерпний перелік довідників визначається Мінфіном. Казначейство несе відповідальність за своєчасність і повноту довідкової інформації, що розміщується на веб-порталі.

Основні вимоги і технологія передачі даних, формат обміну, обов'язки відповідальних за оприлюднення інформації також визначаються Мінфіном.

У свою чергу, Казначейство контролює достовірність, повноту і цілісність інформації про платіжні транзакціях на єдиному казначейському рахунку.

Крім того, Казначейство забезпечує організацію та виконання робіт щодо своєчасної підготовки інформації для опублікування засобами автоматизованої обробки даних і взаємодія з суб'єктом, уповноваженим Кабміном адмініструвати веб-портал.

Суб'єкт, уповноважений адмініструвати веб-портал, забезпечує прийняття та автоматичне розміщення інформації на веб-порталі.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199202.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua