Дніпропетровська митниця ДФС інформує

16 сен, 09:09

Один з найбільш дієвих методів перевірки даних, поданих до митниці суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності – направлення запитів до митних органів держав торгівельних партнерів України. Дніпропетровською митницею ДФС з початку 2015 року направлено за кордони через Департамент аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням ДФС України 38 запитів, за результатами яких складено 4 протоколи про порушення митних правил на загальну суму 3 мільйони 266 тисяч 344 гривні.

Зокрема, завдяки запиту до митних органів Республіки Італії, фахівцями Дніпропетровської митниці ДФС виявлено порушення митних правил одним із суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності міста Новомосковська, при переміщенні через кордон України шпалер та каталогів італійського виробника шпалер «Limonta SPA». А саме, тричі за період з 23.02.2013 по 24.05.2013 через Чопську митницю, ввозили до України італійські шпалери та рекламні каталоги у вигляді альбомів зі зразами шпалер на загальну суму 1 мільйон 41 тисячу гривень. В той же час, італійські митники оцінювали вартість кожного вантажу більше 100 000 євро, що за курсом НБУ на момент перевезення склало 3 мільйони 229 тисяч гривень.

Отримавши офіційну відповідь митних органів Республіки Італія фахівці Дніпропетровської митнці ДФС склали три протоколи про надання недостовірних даних при переміщенні на митну територію України вантажу з італійськими шпалерами та каталогами на загальну суму 3 мільйони 229,99 тисячі гривень.

На сьогодні порушнику митного законодавства не загрожує карна відповідальність, але керівництву Новомосковського ТОВ доведеться не лише компенсувати різницю між задекларованою та реальною вартістю товару, але і сплатити штраф у розмірі подвійної вартості товару.

Нагадаємо, що в подібних випадках на суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності - порушника Митного кодексу України накладається штраф у розмірі вартості товару, а товар конфіскується. У разі відсутності товару, до бюджету порушник законодавства зобов’язаний компенсувати його вартість.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199204.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua