Фінінспектори виявили збитки в Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв

16 сен, 09:27

Під час планової ревізії Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв фахівці Держфінінспекції в м. Києві встановили фінансових порушень, що призвели до збитків, на суму 133,5 тис. грн. Контрольний захід охопив період з 01.01.2012 по 01.06.2015.

Зокрема, Академія зайво сплатила понад 68 тис. грн орендної плати, до вартості якої орендодавець безпідставно включив витрати, які не відносяться до орендної плати.

Крім того, окремим категоріям працівників установи безпідставно встановлювали та виплачували доплати за збільшення обсягу робіт, премії, не передбачені умовами Колективного договору, невірно нараховували стипендію аспірантам. Через це збитки академії склали майже 60 тис. грн.

Також, в порушення нормативних актів, в державній установі незаконно відшкодовували витрати на відрядження та використовували автотранспорт у вихідні та святкові дні.

Окрім того, у структурному підрозділі Академії – Рівненському центрі підвищення кваліфікації та перепідготовки працівників культури – безпідставно нараховували доплату за додатковий об’єм робіт, завищували премії, надавали додаткові відпустки за ненормований робочий день працівникам, які працювали неповний робочий день, виплачували заробітну плату за рахунок коштів, які мали б бути перераховані до державного бюджету, зайво відшкодовували земельний податок. Загальна сума таких витрат склала майже 39 тис. грн.

Про результати ревізії поінформовано Департамент захисту національної державності Служби безпеки України.

Прес-служба Держфінінспекції в м. Києві 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199214.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua