З 4 вересня змінено деякі стандарти бухгалтерського обліку

16 сен, 10:13

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що з 4 вересня п.р. (дня оприлюднення в «Офіційному віснику України») набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 23.07.2015р. №664, яким затверджено зміни до деяких нормативно-правових актів Мінфіну з бухгалтерського обліку.

Так, Національні положення (стандарти) бухгалтерського обліку в державному секторі 121 "Основні засоби" та 122 "Нематеріальні активи", (наказ Мінфіна від 12.10.2010р. №1202) доповнено новими правилами, згідно з якими первісною вартістю основних засобів та нематеріальних активів, отриманих безоплатно від фізичних та юридичних осіб (крім суб'єктів державного сектору), може бути вартість, щодо якої є достовірна інформація згідно з відповідними первинними документами. Амортизація на об'єкти основних засобів та нематеріальних активів, доступ до яких обмежений у зв'язку з тим, що вони перебувають на тимчасово окупованій території або на території проведення антитерористичної операції не нараховується. За рішенням керівника суб'єкта державного сектору у розпорядчому документі про облікову політику може бути передбачено нарахування амортизації на річну дату балансу. Вартість нематеріального активу з визначеним строком корисного використання (експлуатації) розподіляється на систематичній основі протягом строку його корисного використання (експлуатації) шляхом нарахування амортизації на дату балансу. При вибутті об'єкта основних засобів або нематеріальних активів суб'єкт державного сектору нараховує амортизацію в місяці його вибуття.

Крім того, у Плані рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ (наказ Міністерства фінансів України від 26 червня 2013 року №611) дещо змінено кореспонденцію субрахунків бухгалтерського обліку для відображення операцій з активами, капіталом та зобов'язаннями бюджетних установ.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199217.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua