Чи оподатковуються акцизним податком з роздрібної торгівлі підакцизні товари, що реалізовані вітчизняними виробниками магазинам безмитної торгівлі або ввезені на митну територію України та розміщені у митному режимі безмитної торгівлі?

21 сен, 09:51

     Податковий  кодекс України (далі – ПКУ) регулює  відносини, що виникають у сфері  справляння податків і зборів, що справляються в Україні (п. 1.1 ст. 1 ПКУ).

     Реалізація  суб’єктами господарювання роздрібної  торгівлі підакцизних товарів  – це продаж таких товарів  безпосередньо громадянам та  іншим кінцевим споживачам для  їх особистого некомерційного  використання незалежно від форми  розрахунків, у тому числі на  розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання  громадського харчування (п.п. 14.1.212 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

     Магазини безмитної  торгівлі не є кінцевими споживачами  підакцизних товарів, тому операція  з реалізації вітчизняними виробниками  підакцизної продукції магазинам  безмитної торгівлі не є обєктом  оподаткування акцизним податком  з реалізації суб’єктами господарювання  роздрібної торгівлі підакцизних  товарів.

     Розміщення  у митному режимі безмитної  торгівлі ввезених па територію  України підакцизних товарів  також не є операцією з реалізації  таких товарів безпосередньо  громадянам та іншим кінцевим  споживачам для їх особистого  некомерційного використання, тому  не є обєктом оподаткування  акцизним податком з реалізації  суб’єктами господарювання роздрібної  торгівлі підакцизних товарів.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199340.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua