Яким чином податкові агенти звітують про нарахування, утримання та сплату військового збору?

21 сен, 09:53

    Відповідно  до п.п. 1.6 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 Розділу XX Податкового кодексу України  від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами  і доповненнями (далі - ПКУ) платники  військового збору зобов’язані  забезпечувати виконання податкових  зобов’язань у формі та спосіб, визначені ст. 176 ПКУ.

     Особи, які  відповідно до ПКУ мають статус  податкових агентів, зобов’язані  подавати у строки, встановлені  ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку (далі – податковий розрахунок) до контролюючого органу за місцем свого розташування (п.п. «б» п. 176.2 ст. 176 ПКУ).

     На сьогодні  Державною фіскальною службою  України розроблено проект форми  податкового розрахунку, який передбачає  відображення податковим агентом  за звітний квартал загальної  суми доходу, з якого утримано  військовий збір, загальної суми  утриманого збору, без відображення  персоніфікованих даних фізичних  осіб – платників військового  збору.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199343.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua