Як вибрати виїзну перевірку замість невиїзної: роз'яснення податківців

23 сен, 10:51

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що листом ДФС України від 28.08.2015 р. № 32067/7/99-99-22-04-02-17 нагадали, що Законом №655 доповнена ст. 79 ПКУ новим пунктом 79.5, згідно з яким за наявності письмового звернення платника податків, замість невиїзної документальної перевірки може проводитися документальна виїзна перевірка.

Для вибору виїзної перевірки, замість невиїзної, платник податків під час організації документальної невиїзної перевірки при отриманні повідомлення і копії наказу про її проведення повинен подати в контролюючий орган обгрунтоване звернення відносно проведення документальної виїзної перевірки (наприклад, у зв'язку зі значною кількістю первинних документів, які необхідно надати контролюючому органу для проведення перевірки).

У такому разі контролюючий орган розглядає питання відносно можливості виїзного характеру перевірки (з урахуванням стану платника податків, наявності або відсутності його по місцезнаходженню (місцю проживання), відсутності інших обставин, які роблять неможливим належне проведення виїзної документальної перевірки) і письмово сповіщає платника податків про результати розгляду.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199420.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua