Відмітку про реєстраційний номер платника податків можна внести до паспорту громадянина України

25 сен, 09:52

Про це повідомили в ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська.
Як розповіла начальник управління реєстрації платників та електронних сервісів ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська Світлана Іщенко, відповідно до п. 12 р. VІІ Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 10.12.13 № 779,  дані про реєстраційний номер можуть бути внесені до паспорта.
Така відмітка до паспорту може бути внесена будь-яким органом ДФС на прохання громадянина (сьома, восьма або дев’ята сторінки). Ніяких письмових заяв для цього надавати непотрібно. Форма даних про реєстраційний номер, що вноситься до паспорту громадянина України, встановлена у додатку 4 до цього Положення.
Відмітка про реєстраційний номер платника податків у паспорті є зручною для громадян, адже відпадає потреба в додатковому документі.
Отримати таку послугу можна в Центрі обслуговування платників при кожній районній податковій інспекції. Достатньо при собі мати паспорт та копію реєстраційного номера. Інспектор перевіряє відповідність даних у Державному реєстрі фізосіб та ставить спеціальний штамп. Швидко та зручно.
Крім того, повідомила фахівець, органи ДФС можуть вносити відмітки до паспортів громадян України, які відмовились від реєстраційного номеру з релігійних переконань. У такому випадку їх облік здійснюється в окремому реєстрі за серією та номером паспорта, а в документ вноситься відповідна відмітка. 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199497.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua