Як громадянину отримати «ідентифікаційний код»

25 сен, 10:12

Фізична особа, для якої раніше не формувалася облікова картка та яка не включена до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, особисто або через законного представника чи уповноважену особу подає органу фіскальної служби облікову картку фізичної особи - платника податків за формою № 1ДР, яка є водночас заявою для реєстрації у Державному реєстрі та пред’являє документ, що посвідчує особу (паспорт, тимчасове посвідчення громадянина України).

Облікові картки фізичних осіб, які визнані недієздатними або обмежено дієздатними, подаються особами, які призначені опікунами (піклувальниками), за наявності документа, що посвідчує особу, яка визнана недієздатною, та документа, який посвідчує особу опікуна (піклувальника), та рішення про встановлення опіки (піклування).

Облікові картки фізичних осіб віком до шістнадцяти років або неповнолітніх осіб, які ще не отримали паспорта, подаються одним із батьків (усиновителем, опікуном, піклувальником) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника).

Фізична особа подає облікову картку до Державної податкової інспекції за своїм місцем проживання або за власним бажанням - до ДПІ за місцем отримання доходів або за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування. Фізична особа, яка не має постійного місця проживання в Україні, подає облікову картку до будь-якої ДПІ за місцем отримання доходів або за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування.

Для заповнення облікової картки використовуються дані документа, що посвідчує особу.

Документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, надається протягом п’яти робочих днів з дня звернення фізичної особи, її законного представника або уповноваженої особи до контролюючого органу за місцем проживання фізичної особи, або за місцем отримання доходів, або за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування.

Нагадуємо, що Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 10.12.2013 року № 779.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199511.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua