Змінено порядок надання платникам податків індивідуальних податкових консультацій

30 сен, 08:20

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області нагадує.

Законом України від 17.07.2015 №655-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків» (далі - Закон №655), який набрав чинності з 01.09.2015, змінено, зокрема, порядок надання платникам податків індивідуальних податкових консультацій.

1. Відповідно до пункту 52.4 статті 52 Податкового кодексу України   (далі - Кодекс) у редакції Закону №655 консультації надаються:

- в усній формі - контролюючими органами;

- у письмовій або електронній формі - контролюючими органами в Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі, областях, міжрегіональними територіальними органами, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику.

2. Консультація, надана у письмовій або електронній формі, обов'язково повинна містити (пункт 52.3 статті 52 Кодексу):

- опис питань, що порушуються платником податків, з урахуванням фактичних обставин, вказаних у зверненні платника податків;

- обґрунтування застосування норм законодавства;

- висновок з питань практичного використання окремих норм податкового законодавства.

3. Консультації оприлюднюються на сайті контролюючого органу, який надав консультацію, протягом 10 календарних днів після дня їх надання без зазначення найменування (прізвища, ім'я, по батькові) платника податків та його податкової адреси (пункт 52.4 статті 52 Кодексу).

4. Контролюючі органи на районному рівні мають права надавати консультації виключно в усній формі.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199666.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua