У разі відсутності у фізичної особи – підприємця платника єдиного податку протягом робочого дня підприємницьких доходів, книга обліку доходів не заповнюється

05 окт, 08:14

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що порядок ведення книги обліку доходів платників єдиного податку першої і другої груп та платників єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість, та Порядок ведення книги обліку доходів і витрат платників єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість, затверджені наказом Міністерства фінансів України 19.06.2015 № 579.

Відповідно до вимог названих Порядків, фізичні особи - підприємці платники єдиного податку першої - третьої груп відображають фактично отриману суму доходу та фактично понесених витрат від провадження діяльності.

Записи в книгах обліку доходів або книгах обліку доходів і витрат виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід.

Тобто, якщо фізична особа - підприємець платник єдиного податку протягом робочого дня не отримувала дохід, то заповнювати книгу обліку доходів або книгу обліку доходів і витрат не потрібно.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199779.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua