У разі наявності коштів на електронному рахунку платника ПДВ штрафні санкції за порушення строків сплати податкового зобов’язання не застосовуються

05 окт, 08:15

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що законом України від 16 липня 2015 року N 643-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість" (далі - Закон N 643), який набрав чинності з 29 липня 2015 року,  підрозділ 2 Розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України ( далі – ПКУ) доповнено пунктом 40.

Відповідно до даного пункту штрафні санкції та пеня, передбачені Кодексом за порушення строків, встановлених для самостійної сплати податкових зобов'язань з податку на додану вартість, не застосовуються за умови наявності у такі строки коштів на рахунках платників у системі електронного адміністрування податку на додану вартість в сумах, достатніх для сплати узгоджених податкових зобов'язань з податку на додану вартість до бюджету або на спеціальні рахунки платників – сільськогосподарських підприємств, що обрали спеціальний режим відповідно до ст. 209 ПКУ.

У випадку нарахування протягом перехідного періоду системи електронного адміністрування податку на додану вартість вказаних штрафних санкцій, такі штрафні санкції підлягають списанню контролюючим органом за місцем реєстрації платника ПДВ протягом 14 робочих днів.

При цьому слід враховувати, що перехідним періодом для реалізації вимог пункту 40 підрозділу 2 розділу XX "Перехідні положення" Кодексу є період з 01.02.2015 по 01.07.2015.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199781.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua