Під час ревізії в ДПАТ «НАК «Украгролізинг» Держфінінспекція виявила втрати на 14 млн грн

06 окт, 08:35

Під час проведення ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Державного публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Украгролізинг» (Компанія) фахівці Держфінінспекції виявили фінансові порушення, що призвели до втрат, на загальну суму понад 14 млн грн. Ревізія охопила діяльність зазначених структур з 01.01.2008 по 31.12.2014.

Як з’ясували державні фінансові інспектори, через те, що в договорах фінансового лізингу не було передбачено сплати лізингоодержувачами попереднього платежу в розмірі 10 % вартості предмета лізингу, Компанія недоотримала понад 5 млн грн.

Також усупереч договорам фінансового лізингу та Положенню про надання лізингових послуг, затвердженому наказом Компанії, лізингоодержувачі не сплачували одноразової комісії за поставку техніки в розмірі 7 % від невідшкодованої вартості предмета лізингу, через що Компанія недоотримала коштів на суму 7,8 млн грн.

Через непроведення претензійно-позовної роботи щодо стягнення з лізингоодержувачів штрафу за неукладення договорів страхування предмета лізингу розміром 4 % від невідшкодованої вартості предмета лізингу Компанія недоотримала 0,8 млн грн.

Матеріали ревізії передані до правоохоронного органу й долучені до кримінального провадження. 

Прес-служба Держфінінспекції України


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199833.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua