Фізичні особи – підприємці - платники єдиного податку зобов’язані мати первинні документи на закупівлю товарів, які використовуються у господарській діяльності

07 окт, 10:17

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що для цілей оподаткування платники податків зобов'язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування.

Платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених первинними документами.

Зазначена норма передбачена статтею 44 Податкового кодексу України і є загальною для платників всіх систем оподаткування, в тому числі платників, які застосовують спрощену систему оподаткування.

Тобто фізичним особам – підприємцям, в тому числі платникам єдиного податку необхідно мати первинні документи на закупівлю товарів, які використовуються у господарській діяльності та забезпечити зберігання вищезазначених документів не менш як 1095 днів з дня подання податкової звітності, для складення якої використовуються зазначені документи.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199904.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua