З початку 2015 року Контакт-центром ДФС надано 992 тис. відповідей на запитання платників податків та громадян

09 окт, 11:31

Протягом січня – вересня поточного року Контакт-центром Державної фіскальної служби надано 992 тис. відповідей на запитання платників податків та громадян. Більшість з них, 958,4 тис. – надано у телефонному режимі. Електронною поштою та факсом надано 31,4 тис. відповідей. З використанням автовідповідача користувачі отримали 2,3 тис. відповідей на свої запитання.

Найбільш цікавими для суб`єктів господарювання були питання податку на додану вартість, єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, податку на доходи фізичних осіб та податку на прибуток підприємств.

Для уникнення неоднозначного трактування положень законодавства відповіді надаються з використанням Бази знань. Це автоматизована база уніфікованих відповідей на запитання платників податків та громадян, яка постійно оновлюється та підтримується в актуальному стані.

За 9 місяців 2015 року з використанням Бази знань платникам податків було надано 479 письмових консультацій. Станом на 1 жовтня База знань налічує 13,8 тис. запитань – відповідей. 

Для зручності суб`єктів господарювання та громадян Базу знань розміщено на головній сторінці офіційного веб-порталу Державної фіскальної служби у розділі «Запитання – відповіді» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу.

З початку року за допомогою ЗІР самостійно знайшли відповіді на свої запитання понад 1,9 млн. клієнтів офіційного веб-порталу ДФС.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/199995.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua