Припиняти підприємницьку діяльність потрібно правильно

12 окт, 08:16

Про це повідомив під час зустрічі з представниками бізнесу перший заступник начальника Нікопольської ОДПІ Володимир Малиновський. Він зауважив, що припинення підприємницької діяльності в Україні стало простішим. Без будь-яких довідок від контролюючих служб за заявою платника державний реєстратор проводить відповідну процедуру. Тому більшість суб‘єктів господарювання переконані, що у відносинах із контролюючими органами поставлено крапку. Утім, відповідно до вимог Податкового кодексу, суб‘єкт господарювання зобов‘язаний відзвітувати про результати своєї роботи. Такий платник має завітати до органів фіскальної служби та подати відповідну звітність, заяву та документи для проведення перевірки.

Наразі, за словами Володимира Малиновського, на обліку в Нікопольській ОДПІ перебуває 1720 підприємців – фізичних осіб, які станом на 1 жовтня 2015 року знялися з обліку в державного реєстратора, але не завершили процедуру закриття підприємницької діяльності у фіскальній службі. Відтак, ці фізичні особи — підприємці можуть бути зняті з обліку в органах фіскальної служби лише у разі встановлення факту відсутності заборгованості перед бюджетом щодо сплати платежів. Тобто лише за наслідками проведеної перевірки.

Отже наголошую, що подача заяви про припинення державному реєстратору це не є останнім кроком в припиненні підприємницької діяльності.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/200039.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua