Суми акцизного податку, нараховані фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку, включаються до складу доходу платника єдиного податку

12 окт, 08:17

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що згідно з положеннями Податкового кодексу України доходом платника єдиного податку фізичної особи - підприємця є дохід, отриманий протягом звітного періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій), матеріальній або нематеріальній формі. При цьому, до доходу не включаються отримані такою фізичною особою пасивні доходи у вигляді процентів, дивідендів, роялті, страхові виплати і відшкодування, а також доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, яке належить на праві власності фізичній особі та використовується в її господарській діяльності.

Перелік сум, що не включаються до складу доходу платника єдиного податку, визначений статтею 292 Податкового кодексу та не містить суми акцизного податку.

Тобто фізичні особи – підприємці спрощеної системи оподаткування при здійсненні роздрібної торгівлі підакцизних товарів (роздрібний продаж паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльність фізичних осіб з роздрібного продажу пива та столових вин), включають до складу доходу суми нарахованого акцизного податку. При цьому платники єдиного податку третьої групи справляють податок за визначеними ставками, з доходу з урахуванням сум акцизного податку.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/200041.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua