Бюджетне відшкодування ПДВ, сформованого фізичними особами – підприємцями – платниками ПДВ за рахунок включення до складу податкового кредиту вартості придбаних основних фондів, зокрема, транспортних засобів

12 окт, 13:29

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві інформує про наступне: рішення щодо відшкодування податку на додану вартість може бути прийняте контролюючим органом після підтвердження сум податку, заявлених платником ПДВ до відшкодування, відповідно до вимог ст. 200 Податкового кодексу України.

Тобто, відшкодування ПДВ здійснюється після підтвердження заявлених до відшкодування сум податку на додану вартість, включаючи перевірки з підтвердження відомостей, отриманих від осіб, які мали правові відносини з платником податків за ланцюгом поставлених товарів до виробника (імпортера). Рішення про повернення з бюджету ПДВ може бути прийнято за результатами таких перевірок у разі додержання законодавчих та нормативних актів з питань оподаткування.

Пунктом 200.15 статті 200 Податкового кодексу України визначено, що у разі якщо за результатами перевірки сум податку, заявлених до відшкодування, платник податку або контролюючий орган розпочинає процедуру адміністративного або судового оскарження, контролюючий орган не пізніше наступного робочого дня після отримання відповідного повідомлення від платника або ухвали суду про порушення провадження у справі зобов’язаний повідомити про це орган, що здійснює казначейське обслуговування.

В свою чергу, орган, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, тимчасово припиняє процедуру відшкодування в частині оскаржуваної суми до набрання законної сили судового рішення.

Після закінчення процедури адміністративного або судового оскарження контролюючий орган протягом п’яти робочих днів, що настали за днем отримання відповідного рішення, зобов’язаний подати органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, висновок із зазначенням суми податку, що підлягає відшкодуванню з бюджету.

Джерелом сплати бюджетного відшкодування (у тому числі заборгованості бюджету) є доходи бюджету, до якого сплачується податок.

ДПІ у  Дарницькому районі ГУ ДФС  у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/200083.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua