Понад 91 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб сплатили до Державного бюджету України платники Нікопольського регіону за дев’ять місяців поточного року

16 окт, 14:56

Головною темою брифінгу, що відбувся в Нікопольській ОДПІ стали надходження податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) до Державного та місцевого бюджетів.

Перший заступник начальника Нікопольської ОДПІ Володимир Малиновський поінформував, що до Державного бюджету платники Нікопольщини за січень-вересень 2015 року сплатили 91,1 мільйона гривень ПДФО. До місцевого бюджету надійшло понад 272 мільйона гривень податку.

Перший заступник начальника Нікопольської ОДПІ розповів, що лише за вересень місяць суб’єкти господарської діяльності регіону сплатили 11,1 мільйон гривень та 2,2 мільйона гривень податку до Державного та місцевого бюджетів відповідно, - зазначив Володимир Малиновський.

Далі, перший заступник начальника Нікопольської ОДПІ відмітив, що з 1 вересня поточного року набирають чинності положення Закону України від 17.07.2015 року № 653 «Про внесення зміни до статті 164 Податкового кодексу України щодо оподаткування пенсій інвалідів війни та деяких інших категорій осіб», згідно з якими на пенсії, призначені учасникам бойових дій у період Другої світової війни, інвалідам війни та особам, на яких поширюється чинність статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" не поширюється встановлений пп.164.2.19 статті 164 Податкового кодексу України порядок оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

Починаючи з 1 вересня 2015 року при нарахуванні та виплаті пенсій учасникам бойових дій у період Другої світової війни, інвалідам війни та особам, на яких поширюється чинність статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» податок на доходи фізичних осіб нараховуватись та утримуватись не буде.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/200245.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua