Підприємець — платник єдиного податку третьої групи при перевищенні в 2015 р. обсягу доходу 1 млн. грн. повинен застосовувати РРО

16 окт, 14:57

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що РРО не застосовуються платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичні особи — підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн. грн. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 млн. грн. застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим.

Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, що настає за виникненням такого перевищення, та продовжується в усіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

У разі перевищення у січні — вересні 2015 р. обсягу доходу понад 1 млн. грн. при здійсненні господарської діяльності фізична особа — підприємець — платник єдиного податку третьої групи з 01.10.2015 р. зобов’язана застосовувати РРО або перейти на використання винятково безготівкових розрахунків.

Зазначена норма передбачена п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/200247.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua