Аналіз розгляду запитів на отримання публічної інформації

16 окт, 15:04

Право на доступ до публічної інформації гарантується максимальним спрощенням процедури подання запиту на отримання публічної інформації.

Запит на отримання публічної інформації – прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні, це передбачено Законом України від 13.01.2011 №2939-VI «Про доступ до публічної інформації»

Для подання письмового запиту запитувач може використовувати форму, яку надає розпорядник інформації або яка розміщується на офіційному веб-сайті розпорядника.

За 9 місяців 2015 року до ДПІ у Солом’янському районі Головного управління ДФС у м. Києві надійшло 74 запити на отримання публічної інформації. Найбільш зацікавленими в отриманні інформації виявились юридичні особи – 60 запитів, від фізичних осіб надійшло 13 запитів, та 1 запит від представників засобів масової інформації. Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість запитів зменшилась на 19.

За січень-вересень 2015 року поштою надійшло 62 письмових запитів та 12 електронною поштою.

Всі запити розглянуто та надано відповіді запитувачам у терміни, встановлені статтею 20 Закону №2939 впродовж п’яти робочих днів.

ДПІ Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/200252.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua