З 25 листопада набере чинності новий Порядок подання повідомлень про банківські рахунки платників

23 окт, 11:08

ДПІ у Кіровському районі  м.Дніпропетровська  повідомляє про затвердження наказом Міністерства фінансів України від 18.08.2015 №721 нового Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів, який зареєстрований у Міністерстві юстиції України 04.09.2015 № 1058/27503 (далі – Порядок). 
Порядок, який  набирає чинності з 25 листопада 2015 року, було розроблено з метою спрощення умов ведення бізнесу та забезпечення реалізації норм статті 69 Податкового кодексу України.
Які саме важливі новації запровадить новий Порядок?
Зокрема, передбачена можливість відкриття рахунку банком на підставі інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, отриманої банком відповідно до закону, із зазначенням даних про взяття на облік в контролюючих органах як платника податків.
З двох до одного робочого дня зменшено строк, необхідний для відкриття підприємством рахунку у банку та  запроваджено принцип мовчазної згоди у разі недотримання контролюючим органом визначених строків для направлення банку повідомлення про взяття або відмову у взятті рахунка на облік.
Також скасовано обов’язкове роздрукування фінансовими установами та органами ДФС паперових копій електронних повідомлень про відкриття рахунків платникам податків.
Змінено порядок відправки та формат файлів (пакетів файлів) для обміну інформацією в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку між органами ДФС України та банками і іншими фінансовими установами.
З дня набрання чинності Порядком Державною фіскальною службою України будуть внесені зміни до функціонуючого програмного забезпечення в частині обміну інформацією в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку між органами ДФС України та банками і іншими фінансовими установами.  
У зв’язку з цим протягом двох місяців до набрання чинності новим Порядком банкам необхідно внести зміни до функціонуючого програмного забезпечення, призначеного для обміну документами з ДФС, створення і оброблення документів у форматі, встановленому Порядком, і введення його в експлуатацію з дня набрання чинності новим Порядком.
До 25 листопада 2015 року діє Порядок подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів, затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 26.12.2013 № 853 та зареєстрований у Міністерстві юстиції України 21.01.2014 за № 121/24898.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/200448.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua