Постачання житла звільнено від ПДВ

23 окт, 11:11

ДПІ у Кіровському районі  м.Дніпропетровська  повідомляє, що операції з постачання житла (об’єктів житлового фонду) звільняються від податку на додану вартість. Виняток – перша поставка, тобто поставка нового житла.
При цьому перше постачання житла (об'єкта житлового фонду) означає:
а) першу передачу готового новозбудованого житла (об'єкта житлового фонду) у власність покупця або постачання послуг (включаючи вартість придбаних за рахунок виконавця матеріалів) із спорудження такого житла за рахунок замовника;
б) перший продаж реконструйованого або капітально відремонтованого житла (об'єкта житлового фонду) покупцю, який є особою, іншою, ніж власник такого об'єкта на момент виведення його з експлуатації (використання) у зв'язку з такою реконструкцією або капітальним ремонтом, або постачання послуг (включаючи вартість придбаних за рахунок виконавця матеріалів) на таку реконструкцію чи капітальний ремонт за рахунок замовника.
Наведені вище операції оподатковуються ПДВ за ставкою 20 % незалежно від того, матеріали замовника чи підрядника використовувались для будівництва цього житла.
Операції з подальшої передачі нового житла інвесторам – членам кооперативу звільняються від оподаткування ПДВ.
Слід зазначити, що згідно п.198.5 Податкового кодексу, якщо придбані товари/ послуги, необоротні активи призначені для використання в операціях, які звільнені від оподаткування згідно з статтею 197 Податкового кодексу, платник податків зобов’язаний нарахувати податкові зобов’язання, виходячи з бази оподаткування, визначеній відповідно до п.189.1 Податкового кодексу.
Довідково: відповідне роз’яснення надано у листі ДФС України від 24.09.15 №20292/6/99-99-19-03-02-15.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/200453.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua