Новий порядок обчислення середньої заробітної плати мобілізованим працівникам

26 окт, 10:59

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що внесено зміни до порядку обчислення середньої заробітної плати працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Новий порядок обчислення середньої заробітної плати застосовується до працівників, які були звільнені в запас з військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період та повторно призвані для проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Варто зауважити, що у разі, коли розрахована середня заробітна плата є нижчою від середньої заробітної плати, яка зберігалась за працівником протягом періоду попередньої військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, для розрахунку компенсації застосовується середня заробітна плата, яка зберігалась за працівником протягом періоду попередньої військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Також нагадуємо, що обчислення середнього заробітку працівників здійснюється відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 року № 100" Про затвердження Порядку обчислення середньої заробітної плати".

Виплата компенсації проводиться підприємствами, установами, організаціями у строки, визначені статтею 115 Кодексу законів про працю України.

Додатково: Така законодавча норма передбачена відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2015 року № 542 "Про внесення зміни до пункту 4 Порядку обчислення середньої заробітної плати".


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/200494.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua