Податкова міліція припинила діяльність міжрегіонального «конвертцентру» з обігом понад 500 млн. грн.

26 окт, 14:48

Працівниками податкової міліції Харківської області спільно із колегами з Дніпропетровської області у рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ч. 3 ст. 212 КК України, припинено діяльність «конвертаційного центру».

Встановлено, що центр надавав послуги з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку.

Замовниками зазначених послуг були підприємства реального сектору економіки Харківської, Дніпропетровської та Київської областей.

Так, протягом 2014-2015 років учасники «конверту» створили понад 40 фіктивних підприємств, за допомогою яких формувався штучний податковий кредит для замовників.

За попередніми підрахунками загальний обсяг виведених у «тіньовий» обіг коштів склав понад 500 млн. грн. Ймовірні втрати бюджету складають близько 80 млн. грн.

Працівниками податкової міліції здійснено 35 обшуків в автомобілях, житлових та офісних приміщеннях, якими користувалися «конвертатори».

Під час обшуків виявлені та вилучені 44 печатки фіктивних підприємств, документація, комп’ютерна техніка, на якій зберігалися бухгалтерські відомості, та майже 259 тис. грн. готівки.

Слідчо-оперативні заходи тривають.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/200520.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua