Щодо визначення місця постачання послуг зі створення рекламного відеоролика, онлайн і офлайн банерів за замовленням нерезидента — отримувача послуг

30 окт, 14:13

При оподаткуванні ПДВ операцій з постачання послуг у зовнішньоекономічній діяльності важливим є місце їх постачання, визначене у статті 186 Кодексу (Далі-Кодекс).

Згiдно з пiдпунктом «б» пункту 186.3 статтi 186 Кодексу мiсцем постачання рекламних послуг вважається мiсце, в якому отримувач послуг зареєстрований як суб’єкт господарювання або, у разi вiдсутностi такого мiсця, мiсце постiйного чи переважного його проживання.

Враховуючи вище викладене, у разi здiйснення платником податку операцiї з постачання рекламних послуг нерезиденту, мiсцем постачання таких послуг вважається мiсце, в якому нерезидент зареєстрований як суб’єкт господарювання, або у разi вiдсутностi такого мiсця — мiсце постiйного чи переважного його проживання. При цьому така операцiя не є об’єктом оподаткування податком на додану вартiсть.

Водночас повiдомляємо, що згiдно зi статтею 36 Кодексу платники податку зобов’язанi самостiйно декларувати свої податковi зобов’язання та самостiйно визначати вiдповiднiсть здiйснюваних ними операцiй тим, якi перерахованi в Кодексі.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/200685.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua