Оподаткування різниці по операціях з продажу або іншого відчуження корпоративних прав в іншій, не ціннопаперовій формі

03 ноя, 08:52

Відповідно до пп. 14.1.90 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755 –VI зі змінами та доповненнями (далі – Кодекс) корпоративні права - права особи, частка якої визначається у статутному фонді (майні) господарської організації, що включають правомочності на участь цієї особи в управлінні господарською організацією, отримання певної частки прибутку (дивідендів) даної організації та активів у разі ліквідації останньої відповідно до закону, а також інші правомочності, передбачені законом та статутними документами.

Згідно з пп. 134.1.1 п. 134.1 ст. 134 Кодексу прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень розділу ІІІ Кодексу.

Таким чином, виходячи із вищезазначеного, різниці по операціях з продажу або іншого відчуження корпоративних прав в іншій, ніж цінні папери, формі, не виникають і такі операції відображаються за правилами бухгалтерського обліку.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/200789.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua