Березюк розповів про деталі процесу передачі управління митницями британській компанії

05 ноя, 08:25

У питанні передачі управління українськими митницями британській компанії, вдалося досягнути серйозного поступу з Кабінетом міністрів.

Про це заявив голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» Олег Березюк.

“Ми відслідковуємо рух цього питання. Наразі Кабмін видав інформацію британській стороні щодо певних технічних завдань. Британська сторона наприкінці жовтня надала вже опрацьовані пропозиції технічного проекту управління деякими митницями”,- зазначив він.

Березюк повідомив, що зараз ці пропозиції знаходяться на розгляді в Уряді, зокрема в Міністерстві фінансів. В той час британська сторона просить допомоги парламентарів у прискоренні розгляду питання.

“Кабінет міністрів має визначиться з процедурою тендерної закупівлі цієї послуги. І в компетенції Уряду зробити так, щоб з січня одна з двох компаній, які в світі надають такі послуги, могла приступити до реалізації пілотного проекту в Україні”, – зауважив парламентар.

За його словами, до квітня 2016 року можливо повністю реалізувати процес залучення іноземців до спільного управління митницями.

“Це неймовірний дохід для держави, але це продукт тиску і діяльності останніх 4-ох місяців, і більш ніж півроку титанічної праці з таким поки маленьким, але фактичним результатом”, – констатував нардеп.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/200904.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua