Податкова міліція припинила діяльність «конвертцентру» з обігом понад 100 млн. гривень

06 ноя, 13:56

Працівниками податкової міліції Дніпропетровської області у рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ч.3 ст.212, ч.5 ст.27, ч.2 ст.205 КК України, припинено діяльність конвертаційного центру, який діяв на території Київської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Схема конвертації полягала в наступному: легальні підприємства перераховували безготівкові грошові кошти за нібито придбані товарно-матеріальні цінності на рахунки підконтрольних учасників центру – «транзитні» СГД, після чого дані кошти перераховувались на рахунки фіктивних підприємств та знімались готівкою. Винагорода за незаконну конвертацію грошових коштів, яку організатори центру залишали собі, складала 6-10%.

Орієнтовний обіг проконвертованих коштів протягом 2015 року склав понад 100 млн. гривень, ймовірні втрати бюджету складають близько 16 млн. гривень.

Працівниками податкової міліції в містах Дніпропетровську та Дніпродзержинську проведено 17 обшуків в офісах, автомобілях та за місцями проживання фігурантів центру. Під час обшуків де вилучено 4 печатки, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, 4 роутери, мобільні телефони, планшет та фінансово-бухгалтерську документацію, що свідчать про протиправну діяльність.

На розрахункових рахунках СГД учасників конвертаційного центру заблоковано кошти у сумі 420 тис. гривень .

Слідчо-оперативні заходи тривають.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/200978.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua