Звернутися до органів ДФС можна в електронному вигляді

10 ноя, 08:52

Головне управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що 28.10.2015 набрала чинності стаття 5 Закону України від 02.10.1996 №393/96-ВР «Про звернення громадян» (далі - Закон №393) у редакції Закону України від 02.07.2015 №577-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції».

Згідно з цією статтею звернення може бути усним чи письмовим. Письмове звернення також може бути надіслане з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв'язку (електронне звернення).

Відповідно до статті 5 Закону №393 в усіх податкових інспекціях м. Дніпропетровська та області створені електронні поштові скриньки для запитів на отримання публічної інформації та для подання письмових звернень в електронному вигляді.

З електронними поштовими скриньками податкових інспекцій області для подання письмових звернень в електронному вигляді можна ознайомитися на головній сторінці офіційного суб-сайту «Територіальні органи ДФС у Дніпропетровській області» у розділі «ДФС у регіоні», підрозділі «Головне управління» (підрозділ «Контакти») за посиланням:

http://dp.sfs.gov.ua/okremi-storinki/informatsiya--scho-oprilyudnyuetsya-rozporya/221768.html.

Електронні адреси Головного управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області для подання:

- громадянами письмових електронних звернень - dp.zvern436@sfs.gov.ua;

- запитів на публічну інформацію - dn.publik436@sfs.gov.ua.

Зазначені електронні поштові скриньки розміщені на офіційному суб-сайті «Територіальні органи ДФС у Дніпропетровській області» за посиланням:

http://dp.sfs.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/kontakti-/.

Звертаємо увагу, що у зверненні має бути зазначено прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати. В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв'язку з ним. Застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається (стаття 5 Закону №393).

Таким чином, електронне звернення, якщо воно надсилається без використання електронного цифрового підпису, повинно мати вигляд сканкопії та/або фотокопії.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201025.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua