Львівська залізниця долучається до всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху

12 ноя, 11:36

Львівська магістраль цілорічно працює над профілактикою та попередженням дорожньо-транспортних пригод на об’єктах залізничної інфраструктури. Протягом тижня безпеки дорожнього руху, який триває на всій території України з 9 до 15 листопада, залізничники спільно із полісменами проводитимуть додаткові рейди-перевірки та роз’яснювальну роботу про дотримання правил дорожнього руху водіями на залізничних переїздах, інструктажі для автомобілістів-залізничників та зустрічі із учнями та студентами у навчальних закладах.

Основне завдання залізничників у сфері безпеки дорожнього руху – підтримання належного стану та обладнання залізничних переїздів, тож двічі на рік працівники магістралі оглядають їх та за потреби усувають недоліки. Також огляд переїздів здійснюють щоденно працівники служби колії. За інформацією колійників, на Львівській магістралі найбільше переїздів з-поміж усіх залізниць України – 1651. Серед них - 356 переїздів з черговим працівником. Однак, ДТП фіксують на різних переїздах, незалежно від рівня обладнання та наявності чи відсутності чергового, тому залізничники наголошують, що визначальним все ж залишається людський фактор та нехтування водіями правилами дорожнього руху.

Так, від початку 2015 року на переїздах Львівської магістралі зафіксували 14 дорожньо-транспортних подій, внаслідок них загинули троє людей. Остання ДТП сталася 23 жовтня на перегоні Івано-Франківськ – Ямниця:  водій автомобіля виїхав на переїзд, незважаючи на заборонні сигнали справних звукової та світлової сигналізацій, внаслідок чого потяг збив машину.  Після зіткнення загинув водій, пасажир автомобіля отримав травми. 

Окрім того, профілактичну та роз’яснювальну роботу залізничники проводять і для водіїв у всіх підрозділах та підприємствах магістралі. У підпорядкуванні різних структурних підрозділів Львівської залізниці є близько 2 тисяч різних автомобільних транспортних засобів. Для того, щоб безпечно керували автомобілями, для водіїв постійно проводять навчання, пов’язані з безпекою дорожнього руху. А під час Тижня безпеки руху на підприємствах проводять додаткові інструктажі та перевірки. Для особливого контролю за знанням та дотриманням правил перетину залізничних переїздів на залізниці для водіїв створено навчальний клас, де на спеціальних симуляторах кожен водій відпрацьовує свої вміння. До слова, протягом останніх десяти років жодного ДТП на залізничних переїздах за участю автомобілів магістралі не фіксували.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201108.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua