За 9 місяців прибуток Укрпошти склав 30 млн грн

12 ноя, 11:39

За 9 місяців 2015 року прибуток національного оператора поштового зв'язку України збільшився у два рази порівняно з аналогічним періодом 2014 року та склав 30 млн грн.

Загальна сума доходів підприємства за 9 місяців цього року склала 3 млрд 190 млн грн, що на 7,9% більше проти запланованого та на 10,2% – ніж за аналогічний період минулого року.

«Зростання доходів порівняно з минулим роком спостерігається за рахунок вжиття на підприємстві низки оптимізаційних заходів та впровадження нововведень, – відзначає в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук. – Зокрема, Укрпоштою оптимізовано логістичні процеси перевезення пошти, впроваджено нові послуги, які вже користуються чималим попитом серед українців. Для прикладу, завдяки нещодавно запущеній спільно з Естонською поштою послузі з обміну міжнародними згрупованими відправленнями «Консигнація» вже майже 80 тис. клієнтів швидко отримали свої замовлення з Естонії. Також прискорилася доставка з Китаю – завдяки підписаній угоді з Поштою Китаю товари з китайських інтернет-магазинів відтепер доставляються українцям за сім днів».

Укрпошта продовжує роботу з оптимізації поштових маршрутів. Незважаючи на зростання вартості паливно-мастильних матеріалів, загальні витрати на їх придбання вдалося зменшити на 12% у порівнянні з планом. Пробіг та витрати на використання службового транспорту в Укрпошті відтепер лімітовано та чітко контролюється.

Реалізація та розробка інноваційних проектів буде продовжена Укрпоштою і в наступному році. Ці завдання закладено у фінансовому плані підприємства на 2016 рік, який завдяки професійній підготовці фахівцями Укрпошти захищено у Мінінфраструктури та, як результат, затверджено у рекордно короткі строки – у жовтні. 

«Всі показники фінансового плану сформовані з урахуванням стратегічного бачення розвитку Укрпошти, – додає Ігор Ткачук. – Збільшення доходів підприємства в наступному році позитивно вплине як на процеси корпоратизації, так і на реалізацію низки інвестиційних проектів. Я переконаний, що 2016 рік стане для Укрпошти роком якісних перетворень та великих надбань».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201110.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua