Звернення громадян це захист конституційних прав людини

16 ноя, 15:40

Приоритетними засадами розвитку демократичної та соціально-правової держави є захист конституційних прав, свобод людини і громадянина.

Можливість громадян брати участь в управлінні державними і громадськими справами, впливати на поліпшення роботи органів державної влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності, для відстоювання своїх прав і законних інтересів.

У січні – жовтні 2015 року до ДПІ Солом’янського району ГУ ДФС у м. Києві надійшло 40 письмових звернень громадян, за відповідний період 2014р. – 111 звернень.

Питання, з якими громадяни зверталися до ДПІ у звітому періоді стосувались інформуванню про ухилення від сплати податків, податок на доходи фізичних осіб, єдиний соціальний внесок, реєстраційні номери облікових карток платників податків та проведення перевірки.

Особлива увага приділяється об’єктивному розгляду звернень громадян та оперативному вирішенню порушених питань, оскільки дотримання норм доброчесності є важливим фактором, на якій ґрунтується діяльність ДФС України. Так, з початку року надійшло 2 колективних звернення від 4 громадян щодо незаконної здачі житлового приміщення в оренду.

На особистий прийом до керівництва ДПІ з початку року звернулось 5 громадян, за відповідний період 2014 року – 37.

Завдяки налагодженій роботі співробітників, спостерігається тенденція щодо зменшення звернень громадян.       

ДПІ Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201242.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua