Про стан організації роботи із забезпечення доступу до публічної інформації

18 ноя, 08:51

Високий степінь відкритості та доступності до публічної інформації є свідченням прозорої роботи органів владних повноважень, сприяє збільшенню довіри суспільства до них та підвищенню їх іміджу. До того ж обізнаність суспільства зменшує також можливість зловживань та порушень з боку владних структур.

В ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві значна увага приділяється забезпеченню доступу до публічної інформації. Так, за десять місяців поточного року до ДПІ надійшло 113 запитів про надання публічної інформації, в т.ч. від юридичних осіб – 93, від фізичних осіб –20; 58 запитів на публічну інформацію надійшло поштою, 50  запитів на публічну інформацію надійшло особисто від запитувачів, 5- електронною поштою.

Запити стосувались отримання відомостей про третіх осіб, актів звірок, актів перевірок, інформації стосовно юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців,щодо реєстрації податкових накладних, даних про доходи, щодо бюджетного відшкодування, щодо електронного адміністрування ПДВ, щодо реєстрації платником ПДВ, отримання копії декларації іншого громадянина.

В 2015 році запитувачі особливо зацікавлені в отриманні інформації щодо облікових даних платників. Відносно даного напрямку роботи до ДПІ надійшло 38 запитів, що становить 33,6% від загальної кількості запитів за поточний рік.

На всі запити надано вичерпні відповіді без порушення законодавчо відведених термінів. У 41 випадку у наданні відповіді відмовлено відповідно до статті 22 Закону України «про доступ до публічної інформації», 71 запит повністю задоволено, 1 запит передано за належністю для остаточного вирішення питання запиту.

Зауважуємо, що відповідно до вимог статті 19 Закону № 2939 запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.

Запит на отримання публічної інформації, розпорядником якої є  ДПІ у  Шевченківському районі, може бути поданий:

на поштову адресу:  04107,  м. Київ, вул. Багговутівська, 26

на електронну адресу:  2659public_info@ukr.net

факсом: (044) 2389572

телефоном: (044) 2389572. 

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС  у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201313.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua