Платникам єдиного податку - щодо зміни видів діяльності

18 ноя, 08:53

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує суб’єктам господарювання - платникам єдиного податку першої – третьої груп, що здійснення певної діяльності має відповідати умовам перебування їх на обраній групі платників єдиного податку. Згідно пункту 299.7 статті 299 Податкового кодексу України (далі за текстом - ПКУ) до реєстру платників єдиного податку вносяться відомості про платника єдиного податку: особові дані, податкова адреса, місце провадження господарської діяльності, види господарської діяльності.

Для забезпечення достовірності інформації зазначеної в реєстрі платників єдиного податку, в разі зміни відомостей, суб’єкти господарювання мають надати заяву, до якої, зокрема включається інформація про зміну видів господарської діяльності (підпункт 298.3.1 пункт 298.3 стаття 298 ПКУ).

При цьому заява подається платниками єдиного податку першої і другої груп не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися зміни )пункт 298.5 стаття 298 ПКУ).

Платники єдиного податку третьої групи у разі зміни видів господарської діяльності протягом податкового (звітного) періоду повинні подати заяву разом з податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни, заяву про внесення змін до реєстру платників єдиного податку. (пункт 298.6 стаття 298 ПКУ).

Разом з тим, якщо відбувається здійснення видів діяльності, не зазначених у реєстрі платників єдиного податку платник єдиного податку зобов’язаний перейти на сплату інших податків і зборів, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності. (п.п. 7 підпункт 298.2.3 пункт 298.2 стаття 298 ПКУ).

Якщо контролюючим органом під час проведення перевірки буде виявлено факт порушення вимог ПКУ, здійснюється анулювання реєстрації платника єдиного податку першої – третьої груп за рішенням органу, прийнятим на підставі акта перевірки, з першого числа місяця, наступного за кварталом, в якому допущено порушення. У такому випадку суб’єкт господарювання має право перейти на спрощену систему оподаткування після закінчення чотирьох послідовних кварталів з моменту прийняття рішення контролюючим органом (пункт 299.11 стаття 299 ПКУ).

ДПІ у Шевченківському районі  ГУ ДФС  у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201317.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua