Податкова знижка для громадян

18 ноя, 08:54

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує, що повернути частину податку на доходи фізичних осіб, сплаченого громадянами із заробітної плати, можна, зокрема, з метою реалізації права на податкову знижку.

Згідно підпунктом 14.1.170 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України (далі за текстом - ПКУ) податкова знижка для громадян - це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ.

Платники податку, які бажають скористатися правом на податкову знижку за підсумками звітного 2014 року, повинні до 31 грудня 2015 року подати річну податкову декларацію та додаток 6 (перелік сум витрат, що включаються до складу податкової знижки згідно зі статею 166 ПКУ) до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси (місцем проживання, за яким він береться на облік як платник податків в контролюючому органі). дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ.

Правом на податкову знижку можуть скористаися громадяни, які в 2014 році отримували дохід у вигляді заробітної плати та:

– сплачували за навчання закладам освіти;

– сплачували проценти за іпотечним житловим кредитом;

– страхували себе або членів своєї сім’ї;

– оплачували допоміжні репродуктивні технології;

–всиновлювали дітей або понесли витрати у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу.

Якщо платник податку не скористається правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Нагадуємо, що кошти повертаються громадянину протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової деклараці та за бажанням платника можуть бути зараховані на його банківський рахунок або видані в установі банку за складеним окремим реєстром щодо повернення зайво сплачених коштів, про що повідомляється громадянина додатково. 

ДПІ у Шевченківському районі  ГУ ДФС  у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201318.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua