Про оподаткування ПДВ операцій з надання продавцем бонусу покупцю

18 ноя, 11:48

Нікопольська ОДПІ повідомляє, щодо оподаткування податком на додану вартість операцій з надання продавцем винагороди (бонусу) покупцю.

Оскільки мотиваційні та стимулюючі виплати (премії, бонуси, інші заохочення), що виплачуються офіційним дистриб'ютором (постачальником продукції (робіт, послуг)), зокрема, за точність закупівельних прогнозів, виконання узгодженого плану закупівель, дотримання асортименту товарів, спрямовуються на стимулювання збуту продукції (робіт, послуг), такі витрати належать до маркетингових послуг.

При наданні продавцем винагороди (бонусу) покупцеві у зв'язку з досягненням певних об'ємів постачання товарів, придбаних у такого продавця, об'єктом оподаткування ПДВ є маркетингові послуги, що надаються покупцем, а мотиваційні та стимулюючі виплати при цьому є компенсацією вартості таких послуг.

Таким чином, у покупця при отриманні мотиваційних виплат (бонусів) від продавця у зв'язку з досягненням певних об'ємів постачання товарів, придбаних у такого продавця, виникають податкові зобов'язання з ПДВ на суму отриманих мотиваційних виплат (бонусів).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201332.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua