З початку року українські митники перерахували до держбюджету понад 25 млрд. грн.

02 ноя, 09:38

З початку року Державна митна служба України перерахувала до держбюджету понад 25 млрд. гривень, що майже на 11 млрд. гривень (або більш ніж у 1,7 раза) перевищує аналогічний показник 2004 року. Про це сьогодні на прес-конференції поінформував голова Держмитслужби України Олександр Єгоров, повідомляє кореспондент Укрінформу.
За словами О.Єгорова, за останній місяць його відомство зробило низку важливих кроків у напрямку подолання тіньових механізмів ввезення в Україну товарів, оптимізації співпраці з суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності та спрощення митних процедур. Зокрема, налагоджено конструктивний діалог з Радою з питань зовнішньоекономічної діяльності при Кабміні України та підписано спільний меморандум щодо об’єднання зусиль митників і підприємців, які бажають працювати прозоро. З метою впорядкування цін на ринку імпортної рибопродукції 26 жовтня підписано Протокол про співпрацю між Держмитслужбою та учасниками ринку імпорту риби в Україну. Протокол підписали представники 12 підприємств, що становить близько 70% усього ринку імпорту цієї продукції в країну, сказав О.Єгоров.
Як відзначив О.Єгоров, його відомство затвердило і пріоритетні напрямки розвитку Держмитслужби на 2006 рік. Передбачено скоротити до мінімуму кількість та час (максимум 2 години) проведення процедури митного контролю та оформлення документів. Окрім цього, сказав він, планується запровадити принцип роботи "єдиного офісу" в місцях постійного розташування підрозділів митного оформлення внутрішніх митниць, розширити список пунктів пропуску через державний кордон з Польщею та Молдовою, в яких здійснюватиметься спільний контроль з митними органами цих країн та запровадити подібний контроль із Румунією, Угорщиною. Словаччиною.
Як зазначив О.Єгоров, останнім часом на вітчизняній митниці посилено контроль за здійсненням зовнішньоекономічних операцій окремих високоліквідних товарів, незаконні переміщення яких можуть мати загрозливий характер для ситуації на внутрішньому ринку. Зокрема, запроваджено окремий порядок митного контролю при оформлення м’яса та м’ясопродуктів, що ввозяться в Україну з метою переробки.
Інф. Укрінформ

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/2014.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua