Яка відповідальність передбачена до платника податків за здійснення діяльності, яка не передбачена статутом ЮО?

20 ноя, 12:33

     Частиною другою  статті 57 Господарського кодексу  України передбачено, що в установчих  документах повинні бути зазначені  найменування суб’єкта господарювання, мета і предмет господарської  діяльності, склад і компетенція  його органів управління, порядок  прийняття ними рішень, порядок  формування майна, розподілу прибутків  та збитків, умови його реорганізації  та ліквідації, якщо інше не  передбачено законом.

     Згідно ч.1 ст.259 Господарського кодексу України  вид господарської діяльності  має місце у разі об’єднання  ресурсів (устаткування, технологічних  засобів, сировини та матеріалів, робочої сили) для створення виробництва  певної продукції або надання  послуг. Окремий вид діяльності  може складатися з єдиного  простого процесу або охоплювати  ряд процесів, кожний з яких  входить до відповідної категорії  класифікації.

     Відповідно  до ст. 38 Закону України від 15 травня 2003 року №755 «Про державну реєстрацію  юридичних осіб та фізичних  осіб-підприємців» із змінами  та доповненнями однією з підстав  для постановлення судом рішення  щодо припинення юридичної особи  є провадження нею діяльності, що суперечить установчим документам.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201408.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua